Cum acţionează acupunctura?
 
 
       Acupunctura
 
       Laserterapia
 
       Homeopatia
 
       O.R.L.

 
 

 
 
       Date de contact
 
 
       Organismul uman, ca de altfel toate fiinţele, se compune din materie şi energie. Fără energie nu ar exista metabolism, deci viaţa nu ar fi posibilă. Pentru a trăi, noi avem în permanenţă schimburi energetice cu mediul înconjurător. Energia circulă în organism într-un fel asemănător curenţilor marini, preferând anumite trasee numite meridiane. De-a lungul meridianelor există puncte în care schimbul de energie cu mediul înconjurător este mai intens. Desigur, e vorba de punctele de acupunctură.

   

      Când energia circulă corect prin meridiane, organismul este în stare de sănătate. Dacă circulaţia energiei este perturbată, apare boala. Boala există în organism în prima fază la nivel energetic. Această fază este reversibilă printr-un regim de viaţă adecvat şi prin tratament aplicat asupra punctelor de acupunctură. Dacă perturbarea persistă, apar modificări în structura fizică a organismului, bolile sunt mai grave şi mai greu de tratat.

      Punctele de acupunctură por fi evidenţiate prin măsurători de fineţe ale rezistivităţii electrice a pielii şi prin înregistrări electronografice. Tot prin electronografie au fost vizualizate chiar şi meridianele de acupunctură, confirmând cu mijloacele ştiinţei moderne ceea ce medicina tradiţională chineză susţine de circa cinci mii de ani. În cazul unei îmbolnăviri, pe lângă semnele de boală, punctele de acupunctură interesate în dereglarea respectivă devin sensibile, uneori spontan dureroase. Este cazul să trecem la tratament! Dar nu orice înţepătură este acupunctură şi nu se practică cu orice fel de ac! Acele de acupunctură au o structură specială care, pe lângă acţiunea mecanică, de a înţepa, reechilibrează energiile perturbate şi metabolismul local şi general, favorizând refacerea organismului.

      La tratamentul prin acupunctură se obţin foarte bune rezultate într-o gamă largă de afecţiuni, cum sunt:
-
afecţiuni musculo-scheletale: reumatisme, contracturi, traumatisme, contuzii, hematoame, crize de lumbago-spondiloză, artroze.
ATENŢIE: afecţiunile discurilor intervertebrale trebuie evaluate neurologic obligatoriu.
-
afecţiuni O.R.L., pareze faciale
-
tulburări de ciclu menstrual şi unele afecţiuni ginecologice, afecţiuni de tract urinar
-
cefalee migrenoasă, alergii, variaţii ale tensiunii arteriale, oboseală cronică, insomnii
-
in asociere cu alte masuri si metode de tratament este utila in combaterea obezitatii prin stimularea metabolismului.
      Medicii chinezi au raportat succese notabile şi în tratarea encefalopatiilor infantile şi a diabetului prin acupunctură. Practic, cu excepţia cancerului, a bolilor în fază terminală, a HIV SIDA şi a TBC, toate bolile pot beneficia în diverse grade, de tratament prin acupunctură.
      Acupunctura se poate practica şi pe zone reflexogene - urechi, palme. Pe pavilionul urechii se află proiecţia întregului organism uman în poziţie fetală, cu capul în jos, aşa cum stă fătul în uter în ultima perioadă a sarcinii, fiecare organ intern putând fi stimulat prin înţeparea zonei corespunzătoare de pe ureche. Se pot obţine indicii importante despre organele afectate printr-o inspectare atentă a urechii, pe suprafaţa acesteia apărând modificări de culoare sau/şi de consistenţă şi, bineînţeles, durere la apăsare. Punctele active de pe suprafaţa urechii pot fi stimulate prin înţepare cu ace de acupunctură sau prin presiune aplicată cu instrumente adecvate.

   

      Nu se poate practica acupunctura în cazul unor stări de şoc provocate de exemplu de o deshidratare severă sau insolaţie, sau în urgenţe care necesită luarea altor măsuri care să rezolve cazul. De asemenea nu se practică în psihoze.

Webdesign: MicoStyle.ro                                               Copyright © 2008 Doctor Dragon    Toate drepturile rezervate.