Laserterapia - Laseracupunctura
 
 
       Acupunctura
 
       Laserterapia
 
       Homeopatia
 
       O.R.L.

 
 

 
 
       Date de contact
 
 
       În ultimii ani, această metodă de tratament a devenit din ce în ce mai folosită, odată cu creşterea accesibilităţii la aparatura adecvată. În funcţie de parametrii de setare a fasciculului laser, efectele sunt diferite. Pentru îndepărtarea anumitor formaţiuni cu prevenirea complicaţiilor hemoragice şi în cazuri care necesită o deosebită precizie a intervenţiei se folosesc laserii chirurgicali.


       Spre deosebire de aceştia, laserii terapeutici au o acţiune blândă şi sunt folosiţi în refacerea ţesuturilor afectate şi în recuperare, acţionând în principal prin stimularea metabolismului local. Fascicolul laser poate fi dirijat pe o zonă mai extinsă, de câţiva cm2 sau focalizat precis pe punctele de acupunctură; cu efecte comparabile cu ale acupuncturii clasice, cu aproximativ aceleaşi indicaţii ca şi acupunctura. Se poate spune că laserterapia este în anumite cazuri o "acupunctură fără ac". Laserii pot acţiona în domeniul luminii vizibile sau în domeniul infraroşu, pe diverse frecvenţe. Nu trebuie privit în direcţia fascicolului laser, pentru că există riscul afectării vederii.
       Ca şi în cazul acupuncturii clasice, un consult amănunţit este necesar pentru a se decide tratamentul cel mai potrivit.

Webdesign: MicoStyle.ro                                               Copyright © 2008 Doctor Dragon    Toate drepturile rezervate.